Online cursus VHF-Marifonie

Marifoonplicht

Voor het varen op de Belgische binnenwateren geldt voor de pleziervaart (schepen van 7 tot 20 meter) een marifoonplicht. U moet minimaal één binnenvaartmarifoon (met ATIS) aan boord hebben en u moet deze tijdens de vaart ook gebruiken en uitluisteren. De beroepsvaart (schepen langer dan 20 meter) moet minimaal twee binnenvaartmarifoons (met ATIS) aan boord hebben. Voor kleine boten (niet langer dan 7 meter) geldt geen marifoonplicht.
Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen een vaste marifoon en een draagbare (handheld) marifoon.
Overzicht.
Kleine boten tot 7 meter:   geen marifoonplicht.
Boten van 7 tot 20 meter:  één marifoon verplicht.
Grote schepen (20 meter of langer): twee marifoons verplicht.

Bedieningscertificaat

Iedereen die gebruik maakt van een binnenvaartmarifoon moet in het bezit zijn van het Beperkt Certificaat Radiotelefonist voor Scheepsstations (Basiscertificaat Marifonie).

De cursus marifoon is 1 avondje les

cursus met de online code en boek bedraagt €80/pp  + km vergoeding

 

Hoe kan ik me laten inschrijven voor een VHF- of SRC-examen?

Daarvoor stuur je een mail naar het adres examen@bipt.be met je naam, voornaam, (post)adres, telefoonnummer alsook een kopie van beide zijden van je identiteitskaart en een foto in het formaat van een pasfoto (op witte achtergrond).

De inschrijvingskosten bedragen € 37.59 en zijn niet terug betaalbaar. In geval van annulering meer dan een week voor het examen of op vertoon van een medisch attest kunnen de inschrijvingskosten voor een andere datum worden gebruikt.

Onze dienst zal met je contact opnemen om examendatums voor te stellen. Na registratie van jouw aanvraag zal je een bevestigingsmail ontvangen waarin informatie wordt meegedeeld in verband met betaling en andere zaken.
Inschrijven kan tot twee weken voor de datum van het examen en zolang er plaatsen beschikbaar zijn